TGUI Forum

General Category => General Discussion => Topic started by: tueda on 30 October 2013, 07:37:18

Title: Nothing happens in AnimationPicture
Post by: tueda on 30 October 2013, 07:37:18
I always see the first picture forever.
What's wrong?
Code: [Select]
   var pic = gui.Add (new AnimatedPicture ());
   pic.AddFrame ("media/Face-Ako.png", 1000);
   pic.AddFrame ("media/Face-Bko.png", 1000);
   pic.AddFrame ("media/Face-Cko.png", 1000);
   pic.SetFrame (0);
   pic.Play ();
I used TGUI.Net-Master (latest development snapshot).
Title: Re: Nothing happens in AnimationPicture
Post by: texus on 30 October 2013, 08:10:15
Strange, it works fine for me. The animation of course stops at the last frame because it isn't looping, but at least I have an animation.

I'll look into this later today, because I don't really know what version I tested it with, so there is always the chance that I'm not using the same version as you.
Title: Re: Nothing happens in AnimationPicture
Post by: tueda on 30 October 2013, 09:42:41
I understood what happened.
GUI.m_Focused was false when I started my application.
Thus AnimatedPicture.OnUpdate() was never called.
Next I clicked another window(lost focus) and clicked my application again (gain focus).
GUI.m_Focuesed became true and it started to animate.

I'm not sure why GUI.m_Focused was false when I started.
(Application window has focus certainly)
Title: Re: Nothing happens in AnimationPicture
Post by: texus on 30 October 2013, 11:58:36
Thanks for investigating on the bug.

I made the m_Focused variable default to false, because in all my tests a focused event would be send when creating the window.

Anyway, I now changed the default value to true, so it should now work with the latest version.
Title: Re: Nothing happens in AnimationPicture
Post by: tueda on 31 October 2013, 02:34:18
Thank you. It works fine.
And sorry, this question should be written in Help forum.